Hoppa till sidans innehåll

Klubbens historik


Klubbens historik

 

 

Historia - Förord


    Ulricehamns Motorklubb 70 år. Detta faktum har föranlett en jubileumsskrift, som nu föreligger i tryck. Klubben har drivit motorsport, både bil och motorcykel, i stor omfattning under de 70 åren, varför det kändes rätt att försöka teckna UMK:s historia så gott som möjligt.

     En jubileumskommitté tillsattes i början av 1996 för att ta sig an detta uppdrag. I gruppen har följande personer ingått: Lars Göran Brattlöf, Johny Forsberg, Anders Johansson, Gunnar Johansson, Stig Karlsson, Stig Klemetz, Hans Lindgren och Uno Palm.

     Ett digert material bestående av tidigare skrivet om klubben, gamla protokoll, tidningsurklipp, program mm har luslästs. Vid klubbens 60 årsdag hade Torvald Johansson skrivit i klubbtidningen Ventilen om klubbens tidiga historia, vilket varit till stor hjälp. Vissa delar är citat ur hans berättelse. Ett stort antal klubbmedlemmar och "gamla" förare har intervjuats och bidragit med material.

     Klubben har under de 70 åren haft många stora framgångar, varför det svåraste har varit att finna ut, vad som ej skulle få plats i skriften, då sidantalet var begränsat. Ambitionen har varit att täcka det mesta av alla viktiga händelser. Vi ber om överseende om Du, bäste läsare, saknar något.

     Ett stort tack till mina kamrater i kommittén och till alla, som bidragit med material och intressanta berättelser om klubben. Utan Er hade UMK:s jubileumsskrift aldrig kunnat bli verklighet. 

 

Uppdaterad: 07 MAJ 2015 10:29 Skribent: Christina Hjertén-Klemetz

Postadress:
Ulricehamns MK
Kroken Timmele 260
52390 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632116590
E-post: This is a mailto link

Se all info